Veel gestelde vragen

Wanneer moet ik mijn theoriecertificaat hebben?
Heb ik altijd dezelfde rij-instructeur?
Kan ik meteen beginnen met de rij-opleiding?
Op welke leeftijd kan ik beginnen met lessen?
Hoeveel lessen zijn gemiddeld nodig om te kunnen slagen?
Wat heb ik nodig voor het theorie-examen?
Moet ik de examens zelf aanvragen?
Wat heb ik nodig voor het praktijkexamen?


Het is verstandig om aan het begin van uw rijopleiding ook te starten met de theorie-opleiding. Bij de tussentijdse toets (TTT) en bij het rij-examen moet je in het bezit zijn van het theoriecertifecaat. Het starten van de theorie-opleiding mag al met 17 jaar, maar voor het theorie-examen moet u 18 jaar zijn. Het theorie-certificaat is 1 jaar geldig.


Ja, dat is het voordeel van een kleine rijschool en past ook bij onze persoonlijke benadering.


Er is momenteel geen wachttijd. Het is mogelijk binnen een week te starten.


Voor de praktijklessen moet je 18 jaar zijn.


Het onderzoeksbureau Traffic Test benaderde voor het onderzoek naar het gemiddelde aantal lesuren eind vorig jaar ruim 3000 rijschoolleerlingen. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, het milieubureau Novem en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Hieruit blijkt dat een kandidaat voor het B-rijbewijs gemiddeld 38 lesuren nodig heeft. Uiteraard is het ook afhankelijk van je vaardigheid, leeftijd en ervaring bijvoorbeeld op scooter of tractor.


Een geldige pasfoto en legitimatiebewijs.


De oproepkaart; een geldig theoriecertificaat; een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs; de eigen verklaring; het ingevulde formulier Zelfreflectie en eventueel het adviesformulier van je tussentijdse toets


De rijschool vraag het praktijkexamen aan, zorgt voor de oproepkaart, de Eigen verklaring en het Zelfreflectieformulier.
Het theorie-examen kan ook door de rijschool aangevraagd worden, maar kan het beste door de leerling zelf aangevraagd worden.